Hele N35 wordt autoweg !! Gevolgen…..

Hele N35 wordt autoweg !! Gevolgen…..

 

De weg tussen Nijverdal en Wierden wordt opgewaardeerd naar 2 x 2 rijstroken met een middenstuk en een maximum snelheid van 100 km per uur. Alle kruisingen worden ongelijkvloers waardoor alle stoplichten verdwijnen. In het huidige plan van Rijkswaterstaat zal dan de Rijksweg N35 op een dijk van ten minste 5 meter hoog komen te liggen om te Baron van Sternbachlaan te kruisen. Dat wordt een DIJK van een weg. Dit samen met de snelheidverhoging naar 100 KM/per uur zal gegarandeerd voor geluidsoverlast zorgen in een groot deel van onze wijk. Doordat er geen op en afritten meer komen op de rijksweg N35 ter hoogte van de Baron van Sternbachlaan is er door omwonenden een alternatief plan bedacht welke we hier plaatsen en proberen er meer draagvlak voor te krijgen bij de bewoners.

 

Rijkswaterstaat houdt 13 december een info avond in het Anker in Wierden.

 

Hieronder de 3 bestanden:

 

De minister heeft het ontwerptracébesluit (OTB) al getekend. Zie: https://www.cobouw.nl/infra/nieuws/2017/11/hele-n35-wordt-autoweg-eerste-wapenfeit-van-nieuwe-asfaltmininster-101255421