Wijkagent Debby Toebes

Geachte wijkbewoners,

U hebt aangegeven dat u nieuwsgierig bent wie nu uw wijkagent is. Daarom wil ik mij graag middels de website aan u voorstellen. Mijn naam is Debby Toebes, ik ben 41 jaar oud, getrouwd en moeder van een 13 jarige zoon. Op de woensdag en vrijdag heb ik mijn vrije dagen. Op deze dagen pas ik op mijn nichtjes.
In 1994 ben ik met de politie opleiding begonnen. Na deze te hebben afgerond ben ik in Kerkrade, Limburg-Zuid, in de surveillancedienst gestart. In 1997 kwam ik terug naar Twente en in Rijssen aan het werk gegaan. In 2004 ben ik wijkagent geworden. Eerst in Rijssen-Zuid en later in Holten.
Elke zes jaar moet een wijkagent verplaatsen en toen de zes jaar in Holten erop zaten kwam ik in Nijverdal. Mijn taak als wijkagent is om met andere netwerkpartners maar natuurlijk ook samen met mijn collega’s van de politie te werken aan de veiligheid en leefbaarheid. De netwerkpartners waar ik mee samen werk zijn o.a. de gemeente, de woningbouwvereniging Hellendoorn, maatschappelijk werk, scholen en diverse andere instanties maar uiteraard ook met u als wijkbewoner.
Zonder uw hulp kan de politie niet. U bent de oren en ogen in de wijk en weet als geen ander wat er speelt in uw wijk.
Het is dus van groot belang dat u ons informeert zodat ik een concreet beeld krijg van de problemen die er in de wijk spelen en daar actie op kan ondernemen. Een veilige en leefbare wijk is de verantwoordelijkheid van ons allemaal.
Als wijkagent werk ik samen met een wijkteam. Dit wijkteam is vorig jaar september samengesteld en gestart.
Ik stuur dit team samen met wijkagent centrum, Bert van Eijk, aan.
Het team bestaat uit 17 leden en deze politiemensen hebben buiten hun reguliere werkzaamheden als taakaandachtsveld uw wijk wat inhoud dat zij extra aandacht hebben voor een klein stukje wijk. Door kleinschaliger te werken trachten wij meer aansluiting te vinden met de wijkbewoners in de wijk.

Het wijkteam werkt vanuit het politiebureau aan de Grotestraat 112 te Nijverdal. Mocht u contact met mij willen dan kunt u mij bereiken via het algemene nummer 0900-8844. Indien ik afwezig ben wordt er een terugbelverzoek gemaakt. U wordt dan door mij teruggebeld.
Ben ik langere tijd afwezig dan wordt u teruggebeld door een collega van het wijkteam.
Ook ben ik bereikbaar via mijn email; Klik op deze link.
Een persoonlijke afspraak behoort ook tot de mogelijkheid. Dit kan aan het bureau maar ook eventueel bij u thuis.
Hopelijk heb ik u hiermee voldoende geïnformeerd en mogelijk komen we elkaar een keer tegen.

Met vriendelijke groet,

Debby Toebes